Активиране на акаунт за Office 365 и достъп до платформата Microsoft Teams от учениците и учителите

1.              Отворете сайта portal.ofilce.com

2.              Въведете Вашето потребителско име от вида Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. и щракнете „Напред".

3.              Въведете паролата и щракнете „Влизане".

Паролата, която Ви е предоставена от училището, е временна. При първо влизане ще трябва да я сменяте с Ваша парола.

Новата паролата, която ще въведете трябва ла бъде най-малко 8 символа, на латиница и да съдържа комбинация от малки, главни букви и цифри.

4.         Въведете текущата парола, която Ви е предоставена, а след това два пъти въведете нова парола и щракнете „Влизане".

5.              Също така трябва да въведете алтернативен е-мейл и мобилен телефон за допълнителна сигурност и за възстановяване на забравена парола.

Запомнете тази парола и не я предоставяйте на никого. Използвайте Вашият акаунт и паролата сиза достъпвате облачните услуги на Майкрософт, вкл. виртуалната класна стая - Teams. Връзките учител-ученик ще бъдат прибавени автоматично към вашия профил.

За работа с платформа MicrosoftTeams, моля вижте допълнителните инструкции, видеа и помощни материали на адрес https://edu.mon.bg/. Сайтът е достъпен единствено след вход през индивидуалните профили.

Създаден е помощен център за училищата с няколко нива на поддръжка. При възникнали въпроси, моля свържете се с HelpDeskна телефон: 0876 126 118. Всички случаи ще бъдат приети и съответно препратени към подходящите технически и експертни лица за допълнително съдействие.